Nyheter från intressebolagen

Fyra miljoner ska satsas i Xore för att företaget som utvecklar mätsystem för gruvor ska ta sig ut på den internationella marknaden. Först och främst ska man satsa på Norden och Sydamerika.

 

Skellefteåföretaget EnviBAT nyanställer och satsar på ytterligare tillväxt i Norden, Kina och Indien

 

Ackra Invest AB tillsammans med Statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB investerar totalt 20 miljoner kronor i miljöteknikföretaget Envibat AB. Investeringen medför att företaget nyanställer och expanderar.

 

– Vi står inför en kraftig expansion både personellt och omsättningsmässigt.   Investeringen innebär att vi nu kan öka vår kapacitet med ytterligare fem till sju nya anläggningar på våra huvudmarknader Norden, Indien och Kina. Vi planerar också att öka personalstyrkan, från sju till omkring 12 personer, säger Harry Johansson, vd för EnviBAT.

 

EnviBAT som funnits 10 år i Skellefteå utvecklar egna produkter med spetsteknik inom energiåtervinning, gas- och vattenrening. Företaget har byggt flest anläggningar i Sverige men finns även representerade på Irland och i Indien. Kina är en helt ny marknad. När företaget stod inför en större expansion tog Harry Johansson kontakt med investerarna.

 

– Vi gick på rekommendationer. Det handlar inte bara om pengar utan också om kunskap. Både Inlandsinnovation och Ackra har kompetenta organisationer. Det betyder mycket för oss att få hjälp med marknadsfrågor, till exempel hur man når nya marknader och arbetar i olika kulturer. Jag uppfattar att bägge investerarna har stor kompetens inom de här områdena, säger Harry Johansson.

 

- Marknaden för rening av gaser och energiåtervinning är i stark tillväxt på grund av allt hårdare myndighetskrav. Envibats produkter och spetsteknik kombinerat med personalens långa erfarenhet gör de väl rustade för god tillväxt under de närmsta åren.  Vi har under våren analyserat ungefär ett femtiotal investeringsmöjligheter djupare och det är roligt att vi nu kan bidra med ytterligare kompetens och kapital i den här typen av tillväxtbolag, säger Lars Ekström, investeringsansvarig vid Inlandsinnovation.

 

- Ackra Invest ska verka regionalt i Norr- och Västerbotten. För oss är det mycket positivt att bli delägare i ett framgångsrikt miljöteknikföretag som Envibat, plus att vi tycker att det är värdefullt att saminvestera med Inlandsinnovation, säger Arne Morén, vd Ackra Invest AB.

 

 

Kontakt:

Arne Morén, vd Ackra Invest Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen " target="_blank"> Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen 070-349 73 16

Lars Ekström, investeringsansvarig Inlandsinnovation Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen " target="_blank"> Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen 070-221 08 65

Harry Johansson vd EnviBAT Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen " target="_blank"> Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen 070-583 94 10

 

Ackra Invest AB investerar i Nordic Chemquest AB

 

Ackra investerar i Umeå-baserade bolaget Nordic Chemquest AB tillsammans med befintliga ägare, Moggliden AB och Partnerinvest Norr AB. Nordic Chemquest har en unik patenterad produkt, SpinChem®, som används av laboratorier i kemiska processer för att på ett miljövänligare och kostnadseffektivare sätt framställa och rena ämnen som används vid tillverkning av läkemedel, kosmetika, livsmedel etc.

 

 

För mer information, se www.spinchem.com eller kontakta Bo Hammarström, styrelse- ledamot Nordic Chemquest AB, 070-577 21 58 eller Arne Morén, Ackra Invest AB, 070-3497316

 

 

Sida 2 av 2

Om oss

Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag.

Vi verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten. Read more...

Investeringspolicy

Minsta investering: 1 MSEK
Max investering i enskilt företag: 8 MSEK
Ägarandel*: min 10 %, max 49 %
Engagemangstid: upp till 7år
Gärna saminvestering med andra, helst med jämbördiga
Inga lån. Read more...

Kontakta oss

  • Adress: Expolaris Center Bäckgatan 1 931 78 Skellefteå.
  • Tel: +(46) 70 509 75 71
  • Email: info@ackrainvest.se
Du är här: Nyheter Nyheter från intressebolagen