Nyheter från Ackra Invest

Skellefteå-grundade Printasquare får ny ägare

  • PDF

 

Skellefteå-grundade Printasquare får ny ägare

Startupen Printasquare säljs till ett Stockholmsföretag och två tjänster blir kvar i Skellefteå. 

 

Printasquare grundades vintern 2012 som en framkallningstjänst för Instagram-bilder av Johan Fahlgren och Fredrik Johansson. 

 

2015 gick Ackra Invest in med investeringskapital i Printasquare, sen dess har tjänsten vuxit kraftigt och finns idag i totalt fem länder. Samtidigt som tjänst och geografi blivit betydligt större ser man en handfull utmaningar framför sig. 

 

- Vi har tagit Printasquare så långt vi kan som innovatörer och entreprenörer, för att tjänsten på sikt ska blomstra krävs en resursstark ägare med en tydlig e-handelsorientering, berättar Johan Fahlgren, företagets VD. 

 

Kvar i Skellefteå blir två tjänster inom området teknik och utveckling där en av grundarna, Fredrik Johansson, kommer att finnas kvar. 

 

- Det känns bra att ett så viktigt kärnområde blir kvar i Skellefteå och på sikt kan det röra sig om ytterligare tjänster, berättar Fredrik. 

 

E-handel är en bransch med stark tillväxt men också en tuff konkurrensbild. 

 

- Från Ackras sida har vi gjort en otroligt spännande resa, berättar Arne Morén, VD på Ackra. Digitala tjänster och e-handel är ett relativt nytt område för oss och i Skellefteå händer det mycket på det området, så vi ser fram mot fler spännande projekt, fortsätter Arne. 

 

 

Under hösten 2016 har Ackra investerat i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB

  • PDF

 

Under hösten 2016 har Ackra investerat i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB

Under hösten 2016 har Ackra investerat ett mindre belopp via en konvertibel i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB. SmartPlanes utvecklar och säljer högteknologiska ultralätta "fixed wing" drönare för kartläggning, lantmäteri, fjärranalys och övervakning. Kundstocken finns från hela världen inom bla gruv- och energi, bygg och infrastruktur, lantmäteri, jord- och skogsbruk, försvar, miljö, naturskydd etc.

Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat

  • PDF

 

Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat

December 2016, Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat för Ackras del dels genom en inkråmsförsäljning till konsultbolaget Sweco AB som gjordes 2013 och därefter har minikraftverket i Rimojokk samt bolagets kontorfastigheter i Luleå och Jokkmokk avyttrats. Avslutningsvis löstes Ackras aktier i bolaget in med kontanta medel. Affären blev mycket lyckosam och har gett Ackra möjlighet att investera i nya spännande bolag.

Senast uppdaterad 2017-01-16 13:54

Ackra blir delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk.

  • PDF

 

Ackra blir delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk.

 

Vid Ackras styrelsemöte i december 2016 beslöt styrelsen att Ackra ska bli delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk. Systemglas startade i blygsam skala 2003 och har sedan kontinuerligt vuxit i volym till runt 50 miljoner 2016. Stora investeringar i maskiner och byggnader har under alla år möjliggjort denna kraftiga expansion. Systemglas arbetar på marknaden i norra Sverige och norra Norge. Kunderna är fönstertillverkare, inredningssnickerier och glasmästare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2017-01-16 13:51

Satsar miljoner i Purplefox

  • PDF

Satsar miljoner i Purplefox

 

Ackra Invest går in som ny delägare i Skellefteåbaserade Purplefox och satsar därmed två miljoner i tjänsten Printasquare. En investering som innebär nyanställningar och tuffa marknadssatsningar. Bland annat ska ett tydligt insteg på den europeiska marknaden göras redan under våren.

 

- Purplefox har visat att de kan sin sak under företagets två unga år. Deras affärsmodell är unik på många sätt och vi ser med spänning fram mot ett händelserikt 2016, menar Arne Morén på Ackra Invest i Skellefteå.

 

Printasquare erbjuder sedan 2012 framkallning av Instagrambilder och är idag marknadsledande i Sverige. Investeringen möjliggör ytterligare marknadsexpansion och utveckling av tjänsten.

Investering med omedelbar effekt

Planeringen för de marknadsstrategiska satsningarna har sedan en tid legat klar. Purplefox har därmed kunnat initiera flertalet betydande projekt bara under de senaste veckorna.

- Effekten av investeringen har därmed varit omedelbar, berättar Johan Fahlgren delägare i Purplefox. Personal tillträder redan i veckan för att förstärka marknadsavdelningen samtidigt som vi är igång med en rad större förändringar.

Europeisk marknad i sikte

Ett av Purplefox ambitiösa mål för 2016 är att introducera och etablera Printasquare på den europeiska marknaden. Något som funnits i tankarna ett bra tag men fått invänta rätt förutsättningar.

- Att gå på export är något vi länge velat, men avvaktat. Att lansera tjänsten på ett ytterligare språk är inte samma sak som att lyckas rent marknadskommunikativt. Där krävs det både tydliga strategier och starka resurser, vilket vi nu har, säger Fredrik Johansson delägare i Purplefox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2015-12-10 16:17

Om oss

Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag.

Vi verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten. Read more...

Investeringspolicy

Minsta investering: 1 MSEK
Max investering i enskilt företag: 8 MSEK
Ägarandel*: min 10 %, max 49 %
Engagemangstid: upp till 7år
Gärna saminvestering med andra, helst med jämbördiga
Inga lån. Read more...

Kontakta oss

  • Adress: Expolaris Center Bäckgatan 1 931 78 Skellefteå.
  • Tel: +(46) 70 349 73 16
  • Email: info@ackrainvest.se
Du är här: Nyheter Nyheter från Ackra Invest