Nyheter från Ackra Invest

Delägare i Teknikinstallationer AB

  • PDF

Ackra Invest AB går in som delägare i TKI, Teknikinstallationer AB, tillsammans med Stimor Invest AB och Polarrenen AB. - Det känns spännande att få in nya delägare och ny kompetens i bolaget. Det gör att vi kan fortsätta att växa, säger VD Jan Lundqvist som tillsammans med vice VD Gunnar Wiklund, blir kvar i TKI både i sina positioner och som delägare.
- Det här betyder också att TKI AB även framöver kommer att vara ett bolag med huvudkontor i Umeå och med norrländska ägare, fortsätter Jan Lundkvist.
Intressant bolag
- TKI är ett intressant bolag. Det finns utrymme på marknaden för att växa ytterligare och TKI har rätt personal för att ta nästa steg, säger Nils-Gunnar Larsson, Ackra Invest AB i en kommentar.
TKI
VVS-entreprenören, Teknikinstallationer AB med huvudkontor i Umeå har idag lokalkontor i Piteå, Skellefteå, Uppsala och Stockholm.
- Vi utför entreprenader från Kiruna i Norr till Stockholm i söder, våra kunder är ett brett spektrum allt från de stora industriaktörerna som LKAB, Boliden, dom stora byggarna som PEAB, NCC, Skanska eller stat och kommuner med tillhörande bolag förklarar Jan Lundkvist.
Bolaget har idag cirka 130 anställda och omsätter ca 220 Mkr.
Information om  Ackra Invest AB
Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag. Ackra Invest AB verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten där vi framförallt investerar i små- och medelstora företag. Ackra Invest AB går in i företag som aktiv minoritetsägare tillsammans med dokumenterat duktiga entreprenörer. En sund affärsidé är viktig men en duktig entreprenör/ledning är viktigare och en förutsättning för att vi ska engagera oss
Information om Teknikinstallationer AB
TKI utför totalentreprenader eller entreprenader efter färdig konsulthandling för kompletta installationer avseende luftbehandling, värme och sanitet samt kyla inom offentliga och kommersiella lokaler.TKI utför också VS och kylinstallationer inom industri och för processanläggningar. www.tki.se
Kontaktinformation:
Nils-Gunnar Larsson, Ackra Invest AB 070-635 83 80
Jan Lundqvist, Teknikinstallationer AB 070-623 83 19

Senast uppdaterad 2011-11-28 14:02

Masonite AB får norska ägare

  • PDF

Norska Byggma ASA, börsnoterat, blir nya ägare till Masonite AB och till Swelite AB, - Masonite AB får med denna affär den industriella ägare som företaget behöver. Byggma har tidigare visat att man är en långsiktig och kompetent ägare. Masonite får nu dra nytta av Byggmas starka marknadsorganisation, säger Nils-Gunnar Larsson, styrelseordförande i Masonite AB. Masonite AB, ägs idag av Ackra Invest AB, ALMI, Norra Skogsägarna, Masonite Lättelement AB, Hans-Göran Trammer och Jan Burström. Tillverkningen av den världsberömda träfiberskivan startade redan 1929 och applikationerna har under årens lopp utvecklats. Masonite AB är den enda tillverkaren i Europa som använder sig av den unika Masonmetoden.
Swelite
Även Swelite AB, Nordmaling, får samma ägare. Bolaget ägs idag av Treac AB, Skellefteå. - Byggma ASA är en stark och bra ägare som satsar på att bli en stor aktör på marknaden. Swelite AB får en ägare som satsar offensivt och som kommer att medverka till att utveckla bolaget på ett positivt sätt, säger Mats Stenlund, VD för Treac AB.
Swelite i Nordmaling tillverkar och säljer träbaserade I-balksystem och tekniska lösningar till byggindustrin och byggmaterialhandeln. Drygt hälften av produktionen exporteras till ett flertal länder i Europa.
Byggma ASA
Byggma ASA är noterat på den norska börsen och äger idag flera produktionsanläggningar inom träindustrin i Norden. Koncernen har en prognostiserad omsättning för 2006 på 1,8 miljarder SEK. Byggmakoncernen har som vision och strategi att vara  en av de ledande  leverantörerna av träbaserade byggvaror i Norden. - Produkterna från Swelite och Masonite kompletterar Byggmakoncernens övriga produktportfölj på ett mycket bra sätt. Vår ambition är att göra ett bra jobb som nya ägare av verksamheten i Rundvik, säger styrelseordföranden och huvudägaren Geir Drangsland.
Byggma ASA kommer att informera personalen i de berörda bolagen direkt efter semestrarna.
Kontaktinformation
Mats Stenlund, Vd Treac AB 070-618 98 01 Bo T. Holm, Vd Norra Skogsägarna 070-630 03 03 Geir Drangsland styrelseordförande i Byggma ASA 0047-92 885 862 Kjell-Allan Jonsson, Vd Swelite AB 070- 590 07 93
Hemsidor
Byggma ASA http://www.byggma.no Treac AB http://www.treac.se Swelite AB http://www.swelite.com Masonite AB http://www.masonite.se/ Ackra Invest AB http://www.ackrainvest.se ALMI Företagspartner AB http://www.almi.se/ Norra Skogsägarna http://www.norra.se

Senast uppdaterad 2011-11-28 14:05

Om oss

Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag.

Vi verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten. Read more...

Investeringspolicy

Minsta investering: 1 MSEK
Max investering i enskilt företag: 8 MSEK
Ägarandel*: min 10 %, max 49 %
Engagemangstid: upp till 7år
Gärna saminvestering med andra, helst med jämbördiga
Inga lån. Read more...

Kontakta oss

  • Adress: Expolaris Center Bäckgatan 1 931 78 Skellefteå.
  • Tel: +(46) 70 509 75 71
  • Email: info@ackrainvest.se
Du är här: Nyheter Nyheter från Ackra Invest