Nyheter från Ackra Invest

Skellefteföretaget Xore Har fått nya medinvesterare - Ska satsa Internationellt.

  • PDF

 

Fyra miljoner ska satsas i Xore för att företaget som utvecklar mätsystem för gruvor ska ta sig ut på den internationella marknaden. Först och främst ska man satsa på Norden och Sydamerika.

Läs mer...

Industriföretaget Protab fortsätter sin expansion med finansiärer

  • PDF

Industriföretaget Protab fortsätter sin expansion med finansiärer

 

Tillverkningsföretaget Protab med verksamhet i Vindeln och Nordmaling tar nästa steg i utvecklingen. Partnerinvest Norr och Ackra Invest går in som delägare i moderbolaget Protab Holding.

 

— Tilltron är stor och vi ser stora tillväxtmöjligheter de kommande åren, säger Jan Hörnberg, VD och Protabs huvudägare.

 

Det har hänt mycket i Protabs utveckling under de senaste åren. En milstolpe var förra hösten när dotterbolaget Protab i Nordmaling bildades och tog hand om delar av pumptillverkaren Sulzers verksamhet i Nordmaling.

— Vi har haft en tillväxtstrategi de senaste åren och att just nu få två nya och kraftfulla delägare är i linje med den planen och känns mycket bra. Det ger oss extra kraft i utvecklingen och är en trygghet för både våra medarbetare i Vindeln och Nordmaling men även våra kunder och leverantörer, säger Jan Hörnberg.

Det är de lokala riskkapitalbolagen Partnerinvest Norr och Ackra Invest som går in som delägare i koncernen med 10 procent var, totalt 20 procent. Målet är att delta aktivt i arbetet med Protabs båda produktionsbolag och bidra med rådgivning, nätverk och en gemensam färdriktning för den framtida tillväxten.

Planen är att öka omsättningen som idag är 75 miljoner kronor, både rejält och kontrollerat de kommande åren och med ökad lönsamhet. Det nya kapitalet som ägarbreddningen tillför omfattar en investeringsplan i Nordmaling och Vindeln i form av både maskiner, processer, medarbetare och en tydlig marknadssatsning.

— Vi har under flera år sett trenden att företag vill tillverka mer på hemmamarknaden och tar hem underleverantörsjobb från lågkostnadsländer. Man kan göra saker snabbare och säkrare med kortare ledtider och flöden. Fler och fler inser att lokalt eller nationellt producerat faktiskt är lönsamt och det gör oss övertygade att vi gemensamt har goda tillväxtmöjligheter i både Vindeln och Nordmaling, säger Jan Hörnberg.

Läs mer...

Ackra investerar i det Skellefteåbaserade företaget Envibat AB

  • PDF

 

Ackra investerar i det Skellefteåbaserade företaget Envibat AB


Läs mer...

Ny styrelseledamot

 

Vid 2015 års årsstämma som hölls den 28 april 2015
valdes Conny Sandström in i styrelsen efter Kajsa Hedberg som lämnat Skellefteå Kraft.
Conny Sandström är vice ordförande i Skellefteå Kraft AB och ordförande för Länsförsäkringar Västerbotten.Ackra Invest AB investerar i Nordic Chemquest AB

  • PDF

 

Ackra Invest AB investerar i Nordic Chemquest AB


 

Ackra investerar i Umeå-baserade bolaget Nordic Chemquest AB tillsammans med befintliga ägare, Moggliden AB och Partnerinvest Norr AB. Nordic Chemquest har en unik patenterad produkt, SpinChem®, som används av laboratorier i kemiska processer för att på ett miljövänligare och kostnadseffektivare sätt framställa och rena ämnen som används vid tillverkning av läkemedel, kosmetika, livsmedel etc.

 

För mer information, se www.spinchem.com eller kontakta Bo Hammarström, styrelse- ledamot Nordic Chemquest AB, 070-577 21 58 eller Arne Morén, Ackra Invest AB, 070-3497316

 

 

 

Senast uppdaterad 2015-04-19 18:27

Om oss

Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag.

Vi verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten. Read more...

Investeringspolicy

Minsta investering: 1 MSEK
Max investering i enskilt företag: 8 MSEK
Ägarandel*: min 10 %, max 49 %
Engagemangstid: upp till 7år
Gärna saminvestering med andra, helst med jämbördiga
Inga lån. Read more...

Kontakta oss

  • Adress: Expolaris Center Bäckgatan 1 931 78 Skellefteå.
  • Tel: +(46) 70 509 75 71
  • Email: info@ackrainvest.se
Du är här: Nyheter Nyheter från Ackra Invest