Nyheter från Ackra Invest

Skellefteå-grundade Printasquare får ny ägare

  • PDF

 

Skellefteå-grundade Printasquare får ny ägare

Startupen Printasquare säljs till ett Stockholmsföretag och två tjänster blir kvar i Skellefteå. 

 

Printasquare grundades vintern 2012 som en framkallningstjänst för Instagram-bilder av Johan Fahlgren och Fredrik Johansson. 

 

2015 gick Ackra Invest in med investeringskapital i Printasquare, sen dess har tjänsten vuxit kraftigt och finns idag i totalt fem länder. Samtidigt som tjänst och geografi blivit betydligt större ser man en handfull utmaningar framför sig. 

 

- Vi har tagit Printasquare så långt vi kan som innovatörer och entreprenörer, för att tjänsten på sikt ska blomstra krävs en resursstark ägare med en tydlig e-handelsorientering, berättar Johan Fahlgren, företagets VD. 

 

Kvar i Skellefteå blir två tjänster inom området teknik och utveckling där en av grundarna, Fredrik Johansson, kommer att finnas kvar. 

 

- Det känns bra att ett så viktigt kärnområde blir kvar i Skellefteå och på sikt kan det röra sig om ytterligare tjänster, berättar Fredrik. 

 

E-handel är en bransch med stark tillväxt men också en tuff konkurrensbild. 

 

- Från Ackras sida har vi gjort en otroligt spännande resa, berättar Arne Morén, VD på Ackra. Digitala tjänster och e-handel är ett relativt nytt område för oss och i Skellefteå händer det mycket på det området, så vi ser fram mot fler spännande projekt, fortsätter Arne. 

 

 

Iplast i Skellefteå förbereder en MBO (management buy out)

  • PDF

 

 

I januari 2017 har ägarna av iplast i Skellefteå, Ulf Andersson och Ackra Invest AB gått ut med ett internt meddelande i bolaget där man informerar all personal att man förbereder en MBO (management buy out).

Detta innebär att fyra ledande befattningshavare i iplast kommer att tillsammans med Ackra Invest ta över ägandet av iplast-gruppen efter sommaren.

VD Ulf Andersson kommer att, på konsultbasis, finnas kvar som ett stöd till den nya ledningen.

Under hösten 2016 har Ackra investerat i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB

  • PDF

 

Under hösten 2016 har Ackra investerat i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB

Under hösten 2016 har Ackra investerat ett mindre belopp via en konvertibel i det Skellefteåbaserade bolaget Smartplanes AB. SmartPlanes utvecklar och säljer högteknologiska ultralätta "fixed wing" drönare för kartläggning, lantmäteri, fjärranalys och övervakning. Kundstocken finns från hela världen inom bla gruv- och energi, bygg och infrastruktur, lantmäteri, jord- och skogsbruk, försvar, miljö, naturskydd etc.

Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat

  • PDF

 

Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat

December 2016, Ägandet i Picab, Projus Infocenter AB är helt avslutat för Ackras del dels genom en inkråmsförsäljning till konsultbolaget Sweco AB som gjordes 2013 och därefter har minikraftverket i Rimojokk samt bolagets kontorfastigheter i Luleå och Jokkmokk avyttrats. Avslutningsvis löstes Ackras aktier i bolaget in med kontanta medel. Affären blev mycket lyckosam och har gett Ackra möjlighet att investera i nya spännande bolag.

Senast uppdaterad 2017-01-16 13:54

Ackra blir delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk.

  • PDF

 

Ackra blir delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk.

 

Vid Ackras styrelsemöte i december 2016 beslöt styrelsen att Ackra ska bli delägare i Systemglas Produktion AB i Burträsk. Systemglas startade i blygsam skala 2003 och har sedan kontinuerligt vuxit i volym till runt 50 miljoner 2016. Stora investeringar i maskiner och byggnader har under alla år möjliggjort denna kraftiga expansion. Systemglas arbetar på marknaden i norra Sverige och norra Norge. Kunderna är fönstertillverkare, inredningssnickerier och glasmästare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2017-01-16 13:51

Om oss

Ackra Invest AB är ett regionalt riskkapitalbolag.

Vi verkar i Norrland, företrädesvis i Väster- och Norrbotten. Read more...

Investeringspolicy

Minsta investering: 1 MSEK
Max investering i enskilt företag: 8 MSEK
Ägarandel*: min 10 %, max 49 %
Engagemangstid: upp till 7år
Gärna saminvestering med andra, helst med jämbördiga
Inga lån. Read more...

Kontakta oss

  • Adress: Expolaris Center Bäckgatan 1 931 78 Skellefteå.
  • Tel: +(46) 70 349 73 16
  • Email: info@ackrainvest.se
Du är här: Nyheter Nyheter från Ackra Invest